{ "title": "Kireçlenmeye Ne İyi Gelir", "image": "https://www.kireclenme.gen.tr/images/kireclenmeye-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "19.01.2024 12:29:03", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Kireçlenmeye Ne İyi Gelir, Kireçlenme (Osteoartrit) kemik iskelet sistemi ve eklem sisteminin de geri dönülmez sorunlar ortaya çıkaran bir hastalıktır. En önemli özelliği kronik oluşudur. Eklem ağrılarına ve tutukluklarına yol açan bu hastalık eklem kıkırdakların da harabiyet ve yıkıntıların ortaya çıkmasına neden olur. İnsan sağlığı ile ilgili bilinen en eski hastalıklar arasında yer alır. Bunların hepsinde de kıkırdak yıkımı mevcuttur. Obezite, genetik yatkınlık, eklem hasarına yol açan kazalar, kaslar da güçsüzlük, eklem bölgesi sinirsel hasarları ve eklem zarı hastalığı olarak bilinen iltihaplı romatizmal hastalıklar kireçlenmenin genel nedenleridir.

Kireçlenme bir eklemi etkileyeceği gibi birçok eklemi de etkileyebilir. Genel olarak omurlar arasında, dizler de ve kalça da ortaya çıkar. El ve ayaklarda da kısmen görülen kireçlenme ellerde tırnağa yakın yerlerde, ayaklarda ise; ayak başparmağı kökünde ortaya çıkar. Kadın ve erkekler de yaş ile doğru orantılı olarak artmaya başlar.

Kireçlenmeye ne iyi gelir?

Öncelikle hastalığın tam olarak ne olduğuna dair inceleme ve kontrol yapılıp teşhis konulmalıdır. Kesin teşhisten sonra tedaviye başlanılır. İyi bir tedavi programı ile kireçlenmeye bağlı eklem tutulması ve ağrısının azalması mümkün olacaktır. Aşağıda kireçlenmeye iyi gelen bitkiler açıklanmıştır.

Yeşil Çay; Birçok derdin devası olarak görülen yeşil çay kireçlenmenin önlenmesinde de önemli yer alır. Gün içinde her gün bir iki kupa bardak yeşil çay içmenin kireçlenmeye iyi geldiği tespit edilmiştir.

Aleo Vera; bu bir bitkidir, yıl içinde bir defa üretimi yapılır. Özellikle sıcak iklim kuşağındaki Ekvator, Arabistan, Suriye gibi bölgeler de yetiştirilir. Ülkemizde daha çok güney batı bölgelerinde yabani olarak ortaya çıkar. Bu bitki sarı sabı, öd ağacı gibi isimlerle de anılır. Kireçlenmeye iyi geldiği öteden beri bilinir. Bilinen 400 çeşidi vardır. En etkili olanı \"Aloe Barbadensis Miller\" cinsidir. Kireçlenme hastaları bunu direkt kullanımı ile alerji oluşabilir. Piyasada aloe vera içerikli birçok ürün bulunmaktadır. Bunlar daha çok içecek şeklinde olup pratik kullanıma uygundur.

Zerdeçal; Kireçlenme rahatsızlığı olanlar bu bitki yumlurarını yediklerinde eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Zerdeçal üzerinde yeterince araştırma yapılmamakla birlikte eklem şişliğine iyi geldiği bilinir.

Okaliptüs; Kauçuk ağacı olarak da bilinen bu ağaç tropikal bölgeler de yetişen ve daha çok nem ve suyu seven bir ağaçtır. Kokusu insan kokusuna benzer. Ağacın geniş yapraklarından elde edilen yağın kireçlenme kaynaklı şişliklerin azaltılmasına yardımcı olduğu biliniyor.

Kedi Pençesi; Kireçlenme kaynaklı şişliklerin azaltılmasında önemli yer tutan bir bitkidir. Mor çiçekleri ile otsu görüntülü bir bitkidir. Eklem kireçlenmelerinden kaynaklanan yangı (Antienflamatuvar) sorununun giderilmesinde yardımcı olur, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

Boswellia; En önemli özelliği anti enflamatuvar yani yangı oluşumunu önlemesidir. Yapılan araştırmalar da bu bitkinin içeriğinde bulunan boswellic asit ilaç etkisi göstererek kireçlenmeden kaynaklanan ağrı ve yangıları azalttığı tespit edilmiş hastalar da belli bir rahatlama sağlanmıştır. Piyasada tabletler şeklinde satılmaktadır. Alerjik durumla karşılaşıldığında kullanım durdurulmalıdır.
" } ] }